MASKER : VITAMIN C

Vitamin C bukan sekadar untuk cantik

9:30 AM

Promosi November yang sememangnya sangat best. Setiap kali datang promosi Vitamin C yang hot ni daku memang tak memang tangan.  Order menderu-deru masuk .. Alhamdulillah..

Jun sharekan sekali lagi apa yang bestnya tentang Vitamin C ni sampaikan menjadi kegilaan ramai wanita-wanita di luar sana tu..

Vitamin C Shaklee

Vitamin C bukan sekadar untuk cantik..

Salah 1 vitamin yang wajib Jun ambil setiap hari. Kalau dulu Jun biasa amik 1 biji je.. Tapi sekarang ni Jun upkan dos.. Jun amil 4 biji sehari untuk kesan yang lebih baik. Tapi pastikan uloss minum air kosong banyak ye.. 3 liter dan keatas.. :)

Nak tahu khasiat dan kebaikan vitamin C shaklee ini ?

> Membantu masalah sakit gigi.
 
> Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran. 
> Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti. 
> Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis. 
> Melindungi daripada pembekuan darah dan mengurangkan kesan lebam. 
> Menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress. 
> Mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala alergi seperti resdung. 
> Penting dalam penghasilan kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang. 
> Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas. 
> Membantu dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah. 
> Merawat jangkitan saluran kencing.

Vitamin C Shaklee

Macam mana pula kalau kita kekurangan Vitamin C ? Apa yang akan terjadi ?

1. Mudah selesma
2. Mudah bersin
3. Mudah demam
4. Kulit menjadi kasar
5. Wajah nampak tua sebelum usia
6. Mudah Stress
7. Mudah dapat ulser
8. Anemia
9. Luka lambat sembuh-Lebam-lebam
10. Penyakit skurvi
11. Rambut cepat gugur
12. Rambut berbuah
13. Tidor tak lena
14. Banyak lagi lah..



Kalau rasa anda ada masalah-masalah seperti di atas ,Jun cadangkan ambil vitamin C setiap hari. Sekarang ni tengah ada promosi vitamin C kan.. Meh lekas beli. 

Vitamin C juga boleh buat Masker tau.. 
Jemput baca --->> Masker dari Vitamin C ?

Nak dapatkan vitamin C ?
1 botol ada 180biji tahan lama sehingga 4 - 6bulan.


Sebarang order dan pertanyaan anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

5 comments

LIKE US ON FACEBOOK