IBU HAMIL

omega buat ibuhamil dan ibu menyusu

10:01 PM

Berita baik bagi ibu-ibu yang menyusukan anak ! 

Kajian menunjukkan ibu-ibu menunjukkan ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak-anak yang mengambil vitamin omega 3 akan menghasilkan anak-anak yang lebih tinggi IQnya dan juga ketajaman daya penglihatan.  

omega shaklee

Kajian juga menunjukkan susu ibu itu kaya dengan sumber omega 3 (DHA) sekiranya anda terus mengamalkan vitamin omega 3 kerana susu ibu sememangnya mengandungi kandungan DHA yang tinggi.

Minyak ikan dikenali sebagai sumber omega 3 yang penting untuk meningkatkan kecerdasan otak dan ketajaman penglihatan yang lebih baik terutamanya bagi kanak-kanak yang sedang membesar. Hal ini kerana, minyak ikan yang diperolehi daripada tisu ikan yang berminyak mengandungi asid lemak omega-3 asid eicosapentaenoic (EPA), dan asid docosahexaenoic (DHA) yang diperlukan untuk tumbesaran si manja.

Berdasarkan kajian terbaru yang dibuat oleh sekumpulan penyelidik Universiti Oxford di Britain terhadap 362 kanak-kanak berusia tujuh hingga sembilan tahun menadapati kemampuan membaca kumpulan kanak-kanak ini meningkat dalam tempoh tiga minggu selepas diberi minyak ikan dengan dos 600mg selama 16 minggu.

Penyelidik Kanan Universiti Oxford, Dr. Alex Richardson berkata, makanan tambahan omega 3 tebukti dapat meningkatkan kemampuan membacaterutamanya di kalangan kanak-kanak yang lemah dalam pelajaran.

omega shaklee

“Selain itu amalan pengambilan omega 3 juga boleh meningkatkan perhatian kanak-kanak hiperaktif, disleksia serta mereka yang berdepan dengan gangguan perkembangan koordinasi”

“Ia membantu secara semulajadi. Kesannya mungkin tidak terlalu cepat. Ibu bapa perlu bersabar menunggu dan terus menggalakkan anak-anak untuk mengambil makanan tambahan ini”

(sumber petikan: Kosmo)

omega shaklee

Kebaikan OmegaGuard Shaklee:

>>> Merupakan minyak ikan yang terbaik di dunia.

>>> Mengandungi satu rangkaian lengkap 7 asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dll.

>>> EPA berfungsi menyihatkan jantung dan sendi,

>>> DHA penting untuk perkembangan dan fungsi-fungsi otak, saraf dan retina.

>>> OmegaGuard dihasilkan melalui satu proses penyulingan prorietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat pada kebanyakkan jenis ikan.

>>> Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan meningkatkan perkembangan memori terutamanya pada 3 bulan terkahir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan.

>>> DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penmglihatan, pendengaran serta mencegah migraine.

>>> Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru

>>> Satu tablet omega Guard membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA & DHA. Iaitu; Omega-3 EFA -330mg, EPA – 180mg & DHA120mg

Jom dapatkan sebotol Omega buat anak-anak dari sekarang.. Buat perlaburan untuk anak-anak akan datang..

Sebarang pertanyaan anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppeYou Might Also Like

1 comments

  1. Terimakasih atas informasinya, saya sangat terbantu dengan adanya informasi ini.

    ReplyDelete

LIKE US ON FACEBOOK