GARLIC

Menangani masalah kulit berjerawat dengan Garlic Shaklee

8:00 AM

Garlic sebenarnya sangat baik untuk kulit kita. Ia sangat – sangat membantu untuk menangani masalah kulit yang BERJERAWAT. 


Jika anda sedang mengalami masalah jerawat yang serius, mungkin anda perlukan Garlic!


Bawang putih kaya dengan sebatian seperti Allicin, Sulphur, Zink dan Kalsium yang mempunyai faedah kesihatan, faedah kecantikan dan sifat antibiotik dan anti-kulat. Penyelidikan menunjukkan bahawa allicin bertanggungjawab untuk merendahkan lipid, anti-pembekuan darah, anti hipertensi, anti-kanser, antioksidan dan anti-mikrob.

Ia juga merupakan sumber yang kaya dengan mineral yang dikenali sebagai selenium. Selenium bertindak untuk melawan kanser dan ia berfungsi dengan vitamin E dalam badan untuk meningkatkan kuasa antioksidan. Bawang putih juga bertindak sebagai pencair darah kerana kandungan salisilat itu. Ini membolehkan aliran darah yang betul dan meningkatkan kesihatan peredaran darah.

Garlic untuk Kulit

Sejumlah besar Allicin yang terkandung dalam garlic mempunyai sifat anti-kulat, anti-penuaan dan dapat melicinkan kulit. Ia juga berfungsi untuk meningkatkan tahap antioksidan kulit dan badan. 

Sulfur yang terdapat dalam bawang putih menghalang jangkitan dan membantu dalam mengurangkan keradangan. Ia juga meningkatkan aliran darah sekali gus memberi kulit cahaya semula jadi.

Bestnya Garlic ini ia mampu :

>  Melawan bakteria penyebab jerawat
 
> Mengawal penyebaran bakteria daripada terus menghasilkan jerawat 
> Membersihkan darah dengan mengeluarkan toksin daripada badan. Darah kotor adalah salah 1 faktor penyebab jerawat !! 
> Meningkatkan system imun dengan membekalkan antibiotik semulajadi sekaligus menjadikan kulit sentiasa sihat.

* Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih
* Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan


Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibiotik untuk melawan penyakit seperti selsema, batuk, cirit birit dan lain-lain dan anda berasa khuatir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepat ambil supplement Garlic yang antara kebaikannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dan bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan. 

Jika anda ingin dapatkan Garlic Shaklee ini , anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK