MASALAH : DIABETIS

Vivix Shaklee bantu merawat kencing manis

7:30 AM

Penyakit kencing manis atau diabetes adalah antara penyakit yang sangat popular di kalangan rakyat Malaysia bahkan juga di seluruh dunia. Punca penyakit ini antaranya terlalu banyak mengambil makanan manis dan tidak berkhasiat, kurang bersenam, cara hidup tidak sihat serta pemakanan tidak seimbang.  

Vivix Shaklee
Pengambilan Vivix Shaklee yang berterusan dapat membantu merawat diabetes selain berfungsi sebagai antioksidan yang melindungi sel-sel badan dari kerosakan akibat serangan dari radikal bebas. Ada juga penyakit diabetes sembuh dengan mengamalkan vivix Shaklee. Ini semuanya kuasa Allah. Kita berikhtiar dan Allah yang menentukannya.

Jun kongsikan dulu beberapa Testimoni pengguna yang telah ikhtiar dengan Vivix Shaklee dan memberikan feedback positif


Alhamdulillah.. perubahan mendadak dapat dilihat selepas pengambilan Vivix Shaklee.

Di dalam Vivix Shaklee ada ramuan yang dipanggil resveratrol iaitu daripada buah anggur muscadine, serta Knotweed Jepun. (Selain ramuan asas purple carrot dan elderberry).


Vivix Shaklee

Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes ?

1) Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi, resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin. Oleh itu, mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.

2) Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita. Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes, satu enzim yang dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

Vivix adalah satunya suplemen di dunia yang mampu menembusi DNA manusia. Vivix sangat bagus untuk merawat penyakit 3 serangkai iaitu kencing manis, penyakit jantung dan darah tinggi. Jika ada antara kita yang menhadapi penyakit 3 serangkai, Jun syorkan amalkan Vivix Shaklee. 

Sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi Jun melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK