GARLIC

Vitamin Shaklee untuk imun booster

10:30 AM

Sejak balik dari Bandung semalam, tekak dah mula perit, kepala berdenyut-denyut, selsema dan mata dah mula panas menunjukkan tanda-tanda Jun nak demam.. Ditambah lagi dengan penat dan sakit badan ..

Vitamin Shaklee untuk imun booster
Di Taman Safari Indonesia

Kebiasaannya, bila rasa nak demam tu, cepat-cepat Jun akan ambil Nutriferon sebagai ganti panadol. Agak lama jugak Jun dah tak makan panadol.. Jun kalau boleh memnag nak elak makan panadol ni.. sebab tu stock Nutriferon sentiasa ada kat rumah.

Vitamin Shaklee untuk imun booster

Alhamdulillah, semalam sebelum tidur Jun ambil 1 sachet Nutriferon, Vitamin C , Garlic untuk elakkan demam serta Ostematrix dan B Complex untuk legakan sakit-sakit dan lenguh badan supaya Jun dapat tidur yang berkualiti.. Jadi bangun esok pagi akan rasa lebih segar..

Ok, Jun nak kongsikan apa manfaat Vitamin -vitamin yang Jun ambil ni ..

Antara manfaat lain Nutriferon adalah:

1) Menguatkan sistem imun dalam masa 3 hari sahaja
2) Melawan sel kanser dan tumor
3) Melindungi tubuh anda dari influenza
4) Meringankan tekanan dan kelesuan
5) Melambatkan penuaan
6) Mengurangkan kadar jangkitan dari pesakit Hepa B &C
7) Memperbaiki masalah menopous
8) Membantu mengatasi sindrom PMS

Selain itu, Jun juga amalkan Vitamin C dan Garlic untuk imun booster..


Vitamin Shaklee untuk imun booster

Vitamin C

Merupakan imun booster paling hebat kerana terlibat dalam penghasilan antibodi, aktiviti dan fungsi sel darah putih dan paling penting ia terlibat dalam penghasilan interferon. Keperluan kepada vitamin C akan meningkat apabila sistem imunisasi badan berada dalam keadaan tertekan.

Garlic

Ia merupakan antibiotik semulajadi dan juga imun booster yang bagus. Allicin merupakan sejenis bahan aktif di dalam bawang putih yang mengaktifkan penghasilan sel darah putih, meningkatkan penghasilan antibodi dan membunuh sel aktiviti secara semulajadi.

Boleh juga ambil bawang putih secara semulajadi, kalau tahan dengan baunya.

Satu lagi.. Jun kalau travel tu memang wajib bawa Nutriferon dan Vitamin C dan Garlic. :)

Buat anda yang nak kuatkan sistem pertahanan badan tu atau anda memang yang jenis cepat atau mudah dapat demam, boleh cuba Nutriferon atau pun Set Imun Booster ni.. Mencegah lebih baik dari mengubati kan.. So sediakan payung sebelum hujan ..

Sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi Jun melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

1 comments

LIKE US ON FACEBOOK