VITAMIN C

Vitamin C Shaklee untuk kulit cantik

3:30 PM

Assalamualaikum.w.b.t

Vitamin C Shaklee adalah salah satu hot produk kami.. Pernah satu ketika dulu, Vitamin C Shaklee ni kehabisan stock selama lebih kurang 1 tahun.. Betapa ramainya penggemar Vitamin C Shaklee ni kan..

Kenapa ramai yang gemarkan Vitamin C Shaklee  

1 biji Vitamin C Shaklee bersamaan 7.5 biji buah Oren.. Memadai hanya 1 biji je sehari untuk mendapat bekalan Vitamin C secukupnya.. Tapi mampukah kita makan 7.5 biji Oren dalam masa sehari ??? Jadi buat ape susah2 kan. Sekarang ni bukak je botol, telan sebijik dah cukup supply vitamin C utk tubuh kita seharian. Tapi timbul pulak satu isu lagi yang orang selalu cakap. Buat apa nk makan vitamin, aku rasa sihat je kot. Jadi kita tengok pula tanda-tanda kita patut mula ambil Vitamin C ni:-

☹ Kerap selsema
☹ Cepat rasa tertekan (stress)
☹ Selalu kene ulcer, kat bibir tak pun lidah…eeuuww ni paling sakit lah.
☹ Mudah demam
☹ Tapak kaki keras dan kasar, kecuali selalu tak pakai kasut lah kalau keluar rumah.
☹ Luka lambat sembuh.
☹ Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik – kalau lepas mandi laut tu lain cerita lah ya.
☹ Wajah nampak berumur – Tua sebelum waktunya?

Kalau anda ada ciri2 kat atas tu, apa tunggu lagi? Cepat2lah order dan mula ambil vitamin C shaklee ni sekarang.

Kenapa ramai yang gemarkan Vitamin C Shaklee

Sekarang ni jom kita tengok pula apa yang best sangat tentang Vit C Shaklee ni berbanding dengan Vit C jenama lain.

1. Sustained Release
Tidak seperti kebanyakkan Vit C lain yang terdapat di pasaran, Vit C Shaklee adalah dalam bentuk Sustained Release. Dalam erti kata lain, zat Vit C tersebut akan dilepaskan secara perlahan-lahan bagi memenuhi keperluan semasa badan. Ini adalah kerana Vit C mudah terhapus jadi melalui teknologi Sustained Release ini, badan kita akan sentiasa mendapat bekalan Vit C yang mencukupi.

2. 1 tablet = 7.5 biji setengah oren
Istimewanya Vit C Shaklee ini adalah kerana 1 biji adalah bersamaan dengan 7 biji setengah oren. Cuba bayangkan, adakah anda mampu memakan 7 biji setengah oren setiap hari bagi menikmati keperluan Vit C harian anda? Saya kurang pasti dengan anda semua tapi bagi diri saya sendiri, agak mustahil untuk memastikan saya mampu memakan 7 biji setengah oren setiap hari.

3. Mengandungi bioflavonoid
Vit C Shaklee mengandungi bioflavonoid bagi membantu penyerapan nutrien Vit C dengan lebih baik. Jadi badan kita mendapat khasiat Vit C pada kadar yang lebih optimum

Vitamin C Shaklee

ANTARA KEBAIKAN VITAMIN C

1. Meningkatkan tahap imuniti badan
Vit C adalah penting kepada badan kita kerana ianya dapat mempertingkatkan tahap imuniti badan agar kita tidak mudah jatuh sakit. Selain itu, Vit C juga dapat mengelakkan masalah gusi berdarah dan mempercepatkan penyembuhan luka. Kerana itu jugalah ibu-ibu yang baru melahirkan sangat digalakkan untuk memakan oren semasa di dalam pantang bagi memastikan luka bersalin cepat sembuh.

2. Antioksidan
Vit C turut memainkan peranan penting sebagai agen anti-oksidan bagi menghalang radikal-radikal bebas yang banyak terdapat di sekeliling kita sekaligus mencegah kerosakan sel-sel badan.

3. Untuk kecantikan kulit
Salah satu fungsi Vit C yang terkenal adalah sebagai rumusan penggalak penghasilan kolagen iaitu bahan protein yang mengikat sel-sel badan kita. Kekurangan kolagen akan menyebabkan munculnya tanda-tanda penuaan dan garis-garis halus. Selain itu, pengambilan Vit C secara konsisten akan membuatkan kulit anda menjadi lebih muda, cerah dan berseri.

4. Mencegah masalah hypertensi dan kardiovaskular
Vitamin C penting untuk mengawal tahap nitrik osida iaitu bahan kimia semulajadi yang membantu dalam mencegah pengerasan saluran darah oleh itu membantu mencegah penyakit darah tinggi, sakit jantung, angin ahmar (stroke) dan sebagainya.

Jom kita lihat testimoni pula...


 Vitamin C Shaklee

 Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

 Vitamin C Shaklee


Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

 Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee

 Vitamin C Shaklee


 Vitamin C Shaklee



Vitamin C Shaklee


Ok, Sekarang dah jelaskan kenapa ramai yang gemarkan Vitamin C Shaklee ni ?? Vitamin C Shaklee ini juga terdapat dalam Set Kulit,  Set Ibu hamil,  Set berpantang / Bersalin ,  Set Penyusuan 

Begitu banyak khasiatnya kan.. 1 botol ada 180 biji dan tahan sehingga 6 bulan penggunaan tau.. Harga murah dan sangat berbaloi-baloi... Tak rugi jika dapatkan sebotol Vitamin C Shaklee ni.. 

Sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi Jun melalui
. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

1 comments

LIKE US ON FACEBOOK