SKIN CARE : ENFUSELLE

Set Kulit Shaklee - Enfuselle

9:00 PM

Mesti ramai yang tak tahu lagi kan, Selain Vitamin Shaklee, Shaklee juga mempunyai 2 jenis skin care iaitu Set Enfuselle dan juga Set Nutriwhite

Kalau sebelum ni, Jun dah ceritakan tentang Skin Care Set Nutriwhite, kali ni Jun sharekan pula Skin Care Set Enfuselle.

Tak semua orang ada jenis kulit yang sama kan, ada yang normal, ada yang kulit kering dan ada yang kulit yang berminyak. Jadi pastikan anda memlilih  pencuci muka yang betul. Kalau jenis kering tu, JANGAN pilih pencuci muka jenis gel atau yang jenis berbuih sabun tu sebab nanti akan lagi mengeringkan kulit kita.

Cadangan dari pakar Shaklee yang akan Jun kongsikan pada semua.

Normal to Dry Skin 

Set Kulit Shaklee - Enfuselle
Set ini sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit kering dan sensitif

Bermula dengan pencuci muka.

1) Hydrating Cleansing Lotion

> Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
> Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
> Mencerahkan tona kulit
> pH yang seimbang
> Hipoalergenik

Selesai mencuci muka, lap dengan towel bersih dan boleh gunakan kapas lembut untuk sapu toner pada wajah

2) Hydrating Toner
 
> Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit 
> Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle. 
> Terbukti secara klinikal
> Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
> pH yang seimbang 
> Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit 
> Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Setelah step menyapu muka dengan toner, boleh la sapukan mositurizer agar muka kekal lembab

3) Hydrating Moisturizer 

> Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam 
> Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.

Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik

Dan ini extra special untuk mengelakkan kedutan atau garis halus di sekitar mata

4) Eye Treatment 

> Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
> Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Normal to Oily Skin



Set Kulit Shaklee - Enfuselle
Set ini sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak dan berjerawat

Bermula dengan pencuci muka.
 
1) Purifying Cleansing Gel


> Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
> Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut 
> Mencerahkan tona kulit 
> pH yang seimbang> Hipoalergenik

Selesai mencuci muka, lap dengan towel bersih dan boleh gunakan kapas lembut untuk sapu toner pada wajah

2) Purifying Toner

> Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida 
> Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.

Terbukti secara klinikal:
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

Setelah step menyapu muka dengan toner, boleh la oleskan mositurizer agar muka kekal lembab

3) Balancing Moisturizer 

> Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit 
> Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik

Dan ini extra special untuk mengelakkan kedutan atau garis halus di sekitar mata

4) Eye Treatment

> Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara

> Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus

Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.

Dah tahu kan fungsi setiap satu untuk kulit normal atau berminyakkan ? Dapatkan Set Kulit Enfuselle anda hari ini dengan harga yang menarik hanya dari Jun


Sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi Jun melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK