GLA COMPLEX

Gla dan Zink tingkatkan peluang untuk hamil

11:30 PM

Buat mereka yang bertanya tentang Vitamin Kesuburan, sebelum anda ambil Vitamin -Vitamin ini, anda perlu tahu terlebih dahulu punca dan masalah mengapa sukar untuk hamil..

> Adakah anda melakukan hubungan suami isteri diluar waktu subur
> Adakah kitaran haid anda teratur
> Adakah anda mengalami masalah keputihan
> Adakah anda mengalami masalah senggugut atau period pain yang teruk
> Adakah anda mengalami masalah cyst, fibroid

Setelah mengenalpasti masalah anda, barulah mudah untuk Jun cadangkan Vitamin Kesuburan untuk anda.. Tetapi sekiranya terdapat masalah kesihatan adalah lebih baik merujuk kepada pakar sakit puan / tuan terlebih dahulu ya.

Di bawah adalah testimoni pelanggan yang telah usaha dengan Set Asas Kesuburan Shaklee

Testimoni 1 : Alhamdulillah, berjaya hamil dengan pengambilan Gla complex dan Zink dengan IzinNya

Set kesuburan shaklee murah
Testimoni 2 : Alhamdulillah, berjaya hamil selepas setahun pengambilan Gla complex + Esp dan Zink untuk suaminya


set kesuburan shaklee murah


Jun kongsikan pula bagaimana kedua-dua Vitamin ini membantu meningkatkan kesuburan suami isteri
 set kesuburan shaklee murah


Vitamin Kesuburan Shaklee untuk Wanita
 
GLA -  Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai "Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)".

Cecair serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub Fallopio, dan ke telur (ovum). Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio, yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur (waktu ovulasi).
Vitamin Kesuburan Shaklee untuk Lelaki
 
Zinc -  Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat.

Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

Namun jika anda mengalami masalah keputihan, Jun cadangkan anda ambil sekali bersama Alfalfa. Kerana  masalah keputihan juga adalah salah satu faktor sukar untuk anda hamil. Alfalfa membantu masalah keputihan, selain itu Alfalfa juga membantu dalam kesihatan dalaman wanita dan hubungan intim suami isteri. :)

Anda juga boleh mengambil Vitamin tambahan seperti B complex, Vitamin C dan Vitalea sebagai persedian untuk hamil. Apabila tubuh badan kita sihat bermakna rahim kita juga akan lebih bersedia apabila berlaku persenyawaan dan penempelan fetus di rahim nanti..

Jun doakan buat anda yang sedang berusaha untuk hamil atau ber TTC tu, cepat hamil dan menimang cahaya mata.. InsyaAllah dengan IzinNya.. 

Penting :

1) Jika anda ada masalah kitaran haid yang tak teratur pastikan anda betulkan kitaran haid terlebih dahulu.. 

2) Anda juga boleh baca Tip Mudah Hamil

3) Masalah keputihan juga punca anda sukar hamil 


Jika anda ingin dapatkan Set Kesuburan Shaklee, anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe
You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK