IBU HAMIL

Khasiat Omega Guard untuk Ibu Hamil

10:34 PM

Kalau sebut Omega Guard Shaklee mungkin tidak ramai yang kenal. Tapi kalau sebut DHA mungkin lebih popular kerana dalam Omega Guard Shaklee ini juga mengandungi DHA yang sangat baik untuk otak.

Apa itu Omega Guard Shaklee ? 

Omega Guard atau Omega-3 adalah minyak ikan yang kaya dengan sumber asid lemak omega 3. Ia mengandungi EPA, DHA, ALA dan banyak lagi asid lain yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh badan. Jadi pengambilan omega dalam diet harian ibu mengandung sangat perlu. Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3, EPA dan HDA.

Khasiat Omega Guard untuk Ibu Hamil 

Khasiat Omega Guard untuk Ibu Hamil

Minyak ikan sangat bermanfaat bagi ibu hamil, karena DHA dalam minyak ikan sangat membantu perkembangan mata dan otak bayi yang sihat. Dengan ini juga dapat membantu  untuk menghindari kelahiran pramatang, berat badan lahir rendah, dan keguguran. 

Menurut kajian oleh Helland el. al (2008) membandingkan wanita mengandung A yang mengambil 1183mg DHA (serta 803mg EPA) setiap hari (bermula pada minggu ke-17 hingga 19 usia kandungan) dengan wanita mengandung B yang cuma mengambil 10ml minyak jagung menunjukkan wanita A melahirkan anak yang mempunyai tahap ! Q iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi sehingga kanak-kanak itu berumur tujuh tahun berbanding dengan kanak-kanak yang dilahirkan oleh wanita B yang mengambil minyak jagung. Anak wanita A juga mempunyai kualiti tifur dan imuniti yang lebih baik. Namun rangsangan awal kepada anak juga mempengaruhi tahap IQ si anak.

Omega Guard Shaklee boleh di ambil ibu mengandung sebaik kandungan memasuki trimester-2. Sebotol Omega Guard ini bertahan untuk 3 bulan. Sangat berbaloi kan..

Omega Guard Shaklee juga terdapat dalam Set Ibu Hamil.. Jun juga sangat galakkan anda ibu hamil mengambil Set Kehamilan Shaklee bagi membantu anda kekal cergas, bertenaga sepanjang tempoh kehamilan dan bersalin nanti


Sebarang pertanyaan dan Order  boleh hubungi saya saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe
 
 

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK