GLA COMPLEX

Gla bantu tingkatkan kesuburan

9:30 PM

Biasa dengar Shaklee GLA Complex tak ? Kita biasa dengar EPO kan. Haa kalau nak tahu Shaklee GLA Complex adalah EPO versi Shaklee. EPO sebenarnya adalah gamma-linolenic acid (GLA) yang diekstrak dari Evening Primrose Oil (EPO). Jadi mudahnya ia dipanggil sahaja EPO.

Gla bantu tingkatkan kesuburan
GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.

GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 (Omega-6 Fatty Acid) yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal.

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. Selain itu Vitamin E juga membantu dalam hubungan suami isteri.

Antara fungsi GLA Complex ialah membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam masalah Kesuburan.

Untuk masaalah kesuburan, GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.

Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau ovum dan sperma tidak bertemu pd hari subur, masih ada peluang utk ovum dan sperma bercantum sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 

Gla bantu tingkatkan kesuburan

Jadi, jika anda yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba anda periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering, itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, penting ya untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Jom lihat pula testimoni ini.

Gla complex

gla complex

Gla bantu tingkatkan kesuburan

Alhamdulillah.. Gla complex membantu mereka untuk hamil dengan Izin Allah..
GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.

Antara khasiat dan kebaikan GLA COMPLEX SHAKLEE :

> Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
> Membantu meningkatkan kesuburan
> Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
> Membantu dalam menangani menopus
> Menguatkan kuku dan rambut
> Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
> Membantu menangai ekzema
> Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
> Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
> Menguatkan imuniti tubuh
> Memperlahankan proses penuaan
> Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
> Mengawal kencing manis dan darah tinggi
> Mengawal kolesterol
> Untuk fungsi saraf 

Jika anda nak ikhtiar dengan Vitamin Shaklee Gla Complex, 
Sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppeYou Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK