1001 KHASIAT ESP

Esp bantu merawat gastrik

2:30 PM

Kelmarin Jun dapat wasap dari seseorang. Katanya nak beli Esp untuk masalah Gastriknya. Kebetulan Esp tengah promosi bulan ni, terus adik ni grab sampai 2 botol. Jimat dan dapat diakaun 5% lagi..

Macam mana Esp Shaklee bantu merawat Gastrik ??


 Esp bantu merawat gastrik

ESP membekalkan protien yang diperbuat dari kacang soya yang memang diketahui umum sebagai tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya. Oleh itu, ia sangat berguna untuk meneutralkan semula keasidan dalam perut yang merupakan punca utama gastrik. Ia juga membantu membina semula sel-sel yang baru bagi menggantikan sel-sel yang telah lemah dan rosak.

Khasiat dan Manfaat Esp Shaklee

Sedikit penerangan tentang Gastrik..

Tanda utama penyakit gastrik ialah sakit perut sama ada bahagian abdomen atau atas perut yang disertai senak, tidak selesa, kembung, pedih ulu hati, sendawa dan kentut yang kerap selepas makan dan rasa loya. Perut manusia secara semulajadinya mengandungi asid yang sangat kuat untuk tujuan pencernaan. Namun apabila asid ini dirembes secara berlebihan dan lapisan dinding dalam perut yang lemah, maka ia menyebabkan keradangan.

Orang-orang yang mengalami penyakit gastrik ni mesti menjaga jadual makan dia dengan ketat. Tak boleh ikut suka hati. Sebagai contoh kalau hari ni lunch pukul 1, esok dan seterusnya mesti lunch tepat pukul 1. Begitu juga waktu makan lain. Kalau tak, nanti gastrik datang menyengat!

Mereka juga tak boleh makan makanan yang pedas-pedas, berkafein dan berempah kerana makanan-makanan ini akan mengalakkan rembesan asid dengan lebih banyak.

Jom lihat Testimoni dulu..

Esp bantu merawat gastrik


Esp bantu merawat gastrik
 
Selain Esp, anda juga boleh mengambil supplement tambahan Ostematrix dan Pappermint Gingger Plus untuk merawat menyakit Gastrik.

Bagaimana Set Gastrik ini membantu merawat Gastrik ?

  
Esp bantu merawat gastrik

Ostematrix adalah suplemen kalsium dengan magnesium dan vitamin D. Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki asofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.

Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sebab tu tak pernah kita lihat bayi dan kanak-kanak yang banyak minum susu tak de sakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat dari ubat kapur hospital yang sintetik tu.

Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut serta membuang angin di dalam badan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.
Anda yang dah lama bertahan mengidap gastrik ni, boleh la cuba ikhtiar pula dengan Vitamin Shaklee semulajadi dan selamat.

Sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK