MASALAH : MIGRAIN

Atasi masalah Migrain dengan Vitamin Shaklee

7:00 PM

Migrain adalah sakit kepala yang menyakitkan, berdenyut-denyut dan berlangsung antara 4-72 jam sehingga seseorang itu tidak mampu melakukan pekerjaan rutin hariannya. Namun begitu menurut kajian yg dibuat, migraine tidak mendatang kesan jangka panjang yang serius.

Menurut kajian, migrain boleh disebabkan oleh pelbagai faktor. Pada asasnya, apabila berlaku migrain saluran darah akan mengembang dan menguncup menyebabkan kita berasa sakit kepala yang berdenyut-denyut.Migrain boleh disebabkan oleh faktor keturunan. Jika ibu mengalami migrain semasa muda, anaknya juga boleh mengalami migrain.

Migraine biasanya menyebabkan rasa sakit kepala berdenyut-denyut (throbbing headache) pada sebelah kepala dan rasa loya. Namun ada juga sakit kepala di kedua-dua belah kepala. Individu yang berlainan mempunyai tanda2 penyakit migraine yg berlainan.

Pergerakan, cahaya, bunyi bising dan bau-bauan boleh memburukkan lagi migraine. Kadang kala seseorang itu boleh merasakan aura, iaitu beliau dapat melihat bintik-bintik, gelombang cahaya atau pancaran2 cahaya di depan matanya. Tangan, bahu dan muka akan menjadi kebas. Ianya berlaku 30 min sebelum sakit kepala.

BAGAIMANA IANYA DIRAWAT ?

Migraine biasanya dirawat dgn ubat tahan sakit. Ianya boleh didapati di farmasi. Namun jika ianya tidak berkesan, haruslah berjumpa dgn doktor untuk rawatan lanjut. Migraine juga boleh dikurangkan dengan mengelakkan pengambilan cheese, coklat dan MSG.

Anda juga boleh cuba Set Migrain Shaklee iaitu Ostematrix, B Complex dan Vita C. Ianya lebih selamat, tiada bahan pewarna, kelulusan kkm dan  halal. Bagaimana ianya berfungi unuk membantu merawat migrain..

Jom baca  fungsi setiap vitamin ini..

Set migrain shaklee

Atasi masalah Migrain  dengan Vitamin Shaklee


1) Ostematrix - Terdiri dari kalsium,magnesium dan vitamin D.Kalsium yang dapat meringankan stress,memperbaiki jantung berdebar,memperbaiki depresi,mood swing dan sakit kepala.Magnesium daoat membantu sistem saraf,pengecutan otot dan saraf,menstabilkan denyutan 
tidak sekata yang sering di hadapi oleh penghidap Migraine.

2) B complex - mengandungi vitamin B2 dan B6 yang terbukti dapat mengurangkan kesakitan akibat migrain. Juga pengambilan vitamin ini dapat mengurangkan stress,strok dan depressi

3) Vit c plus - Membantu memperbaiki Insomia stress dan keresahan.

Dah tau kan setiap fungsi vitamin2 untuk migrain ni... Jadi anda boleh dapatkannya untuk atasi masalah migrain anda.. Jangan biarkan sampai memudaratkan diri ya..

Jun kongsi pula beberapa Testimoni :

Atasi masalah Migrain  dengan Vitamin Shaklee

Atasi masalah Migrain  dengan Vitamin Shaklee

Alhamdulillah, mereka telah cuba, buat anda yang nak cuba ikhtiar dengan Vitamin Shaklee ni, boleh terus hubungi Jun ya..

Sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK