MASALAH : ENZEMA KANAK-KANAK

Masalah Enzema Kanak-kanak

8:00 AM

ATOPIC ECZEMA ialah satu keadaan kulit yang kering dan gatal. Keadan ini disebabkan  oleh alergi terhadap sesuatu yang dimakan atau dihidu. Biasanya ia kelihatan seperti kulit yang kering dan berwarna kemerahan yang kemudiannya berubah menjadi merah, gatal dan keradangan. Kadang-kala eczema hanya berlaku pada beberapa bahagian badan (seperti leher, siku, buku lali, pinggang dan lain-lain) tetapi di dalam kes yang lebih teruk ia mungkin meliputi seluruh badan.

mealshake

MASALAH ECZEMA
Ahli keluarga - biasanya ia diwarisi oleh ahli keluarga yang pernah ada namun ia boleh dikawal secara mudah. Kita perlu memahami faktor-faktor yang boleh menyebabkan keadaan ini contohnya jangkitan, tekanan hidup kerana ia memainkan peranan penting dalam menentukan samada tanda-tanda penyakit tersebut akan menjadi lebih buruk. 

Bagi kanak-kanak yang berumur 1 tahun ke atas pula, disyorkan untuk mengambil Meal Shakes kerana ia membantu mengatasi eczema di kalangan kanak-kanak, selain mempunyai khasiat lain yang bagus untuk pembesaran.

Jom tengok feedback dari pengguna :

mealshake

mealshake

mealshake


Sebarang pertanyaan dan Order  boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK