GLA COMPLEX

Gla Complex Shaklee tingkatkan peluang hamil

5:00 PM

Biasa dengar GLA Complex Shaklee tak ? Biasa dengar EPO kan. Haa kalau nak tahu GLA Complex Shaklee adalah EPO juga tapi versi Shaklee. EPO sebenarnya adalah gamma-linolenic acid (GLA) yang diekstrak dari Evening Primrose Oil (EPO). Jadi mudahnya ia dipanggil sahaja EPO.

Gla Complex Shaklee tingkatkan peluang hamil

Apa pentingnya GLA ni ? GLA mengandungi Omega-6 yang amat diperlukan oleh ovari dan sistem reproduksi wanita. Sebab tu juga orang masalah haid, sukar hamil dan menopouse memang digalakkan ambil EPO atau lebih tepat lagi Omega-6.

Bagaiman Gla Complex Shaklee tingkatkan peluang hamil ?

Jom periksa serviks anda !!
GLA Complex membantu wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu ketika subur. Namun, tak semua orang memperolehi cecair yang sebegitu ‘subur’.

Gla Complex Shaklee tingkatkan peluang hamil

Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan wanita itu. Cecair yang subur akan membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio lalu bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada peluang sebab sperma masih lagi hidup di situ sehingga hari ke-5.

Jadi, jika anda yang masih belum dikurniakan rezeki anak, atau dah pernah hamil tapi dah 5 tahun tak dapat juga anak kedua bolehlah cuba periksa cecair serviks masing-masing. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan dan kering, itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.

Jadi, jangan ambil ringan dalam mengenali cecair kesuburan kita ya. Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA Complex? Jawapannya tidak. GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tetapi kalau dah subur tu memang tiadalah sampai sebulan 2-3 kali bertelur :) 

Alhamdulillah, telah ramai yang berjaya hamil dengan GLA Complex ni. Jom lihat berita gembira di bawah..

Testimoni 1 :

Gla Complex tingkatkan peluang hamil

Testimoni 2 :

Gla Complex tingkatkan peluang hamil

Testimoni 3 :

Gla Complex tingkatkan peluang hamil



Jika anda ingin ikhtiar dengan GLA Complex sebarang pertanyaan atau nak Order  bolehla hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK