1001 KHASIAT ESP

Esp Shaklee

9:25 AM

Assalamualaikum. w.b.t

Bila sebut Esp je, kebanyakkan sudah mengenali Esp Shaklee ni kan.. Esp adalah salah satu produk yang paling hot dan paling laris sekali . Sebab utama Esp tersangat popular dan paling laris ialah kerana Esp dapat membekalkan sumber protien. Mengandungi 1001 Khasiat Esp ni..


Esp Shaklee

Sel badan kita terbetuk dari protein. Seharusnya kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat dan vitamin dan ini secara tidak lansung badan kita sentiasa sihat,cergas dan bertenaga.

Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt

Sel badan kita terbetuk dari protein. Seharusnya kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat dan vitamin dan ini secara tidak lansung badan kita sentiasa sihat,cergas dan bertenaga.

Copy and WIN : http://ow.ly/KfYkt
Kenapa Protein penting?

Protein terdiri daripada rantaian asid amino. Apabila kita mengambil protein dalam diet harian, protein akan dicernakan menjadi asid amino dan diangkut melalui darah ke seluruh badan.

Sel akan memilih asid amino yang diperlukan untuk membina tisu baru, antibody, hormone, enzim dan sel darah merah. Protein penting untuk pembaikpulih tisu serta membina tisu baru. Setiap sel memerlukan protein untuk menentukan jangkahayatnya. Protein adalah bahan untama untuk menggantikan sel yang rosak atau mati.

Pengambilan vitamin akan lebih lengkap dengan pengambilan ESP. Sel yang sihat dapat menyerap zat galian dan vitamin dengan lebih baik!

Kenapa ESP ada dalam kebanyakan set???

Kerana PROTEIN adalah ASAS dan MAKANAN kepada sel.. Protein penting untuk PEMBENTUKAN dan PEMBAHARUAN SEL.. jadi bila sel SIHAT dan cukup ENERGY, PENYERAPAN nutrien adalah lebih OPTIMUM..

Masih ramai keliru siapa yang boleh ambil ESP ni ? Ok meh Jun nak explain kat korang yang ESP ni sangat sesuai dari bayi dalam kandungan hinggalah orang-orang yang berumur 

✔ Lelaki,perempuan,student yang sibuk
- ESP membantu memberi tenaga berpanjangan,badan lebih sihat dan kekal cergas

✔ Ibu-ibu mengandung
-ESP membekalkan protein mencukupi untuk perkembangan otak bayi

✔ Wanita dan lelaki yang ingin KURUS
-Protein memberi rasa kekenyangan dan mengelakkan makan berbukit-bukit

✔ Ibu-ibu menyusukan anak
-ESP membantu memperbanyakkan dan mengekalkan permintaan susu.Susu ibu lebih berkrim dan bayi cepat kenyang

✔ Pesakit Kencing Manis
-mempunyai Indeks Glisemik yang rendah (3.9) dan melambatkan penyerapan glukosa dalam darah serta mengawal paras glukosa

✔ Wanita/lelaki pentingkan penjagaan kulit
- memudarkan parut jerawat,menjadikan kulit muka halus dan gebu

✔ Individu yang cepat letih dan lesu

Esp Shaklee

  • NAK KURUS- ESP mengawal selera makan..
    NAK PUASA - ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari
  • NAK TAMBAH SUSU IBU -ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu
  • NAK CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit
  • NAK SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..
  • KALAU PREGNANT- ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby
  • NAK PREGNANT- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga
  • IBU BERPANTANG - 

Lebih banyak Testimoni Esp di Sini


[Nota]
Shaklee ESP:
  • Menyediakan sumber tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar
  • Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada Nilai Harian kalsium, serta isoflavon soya. Kajian menunjukkan bahawa soya dapat membantu menyeimbangkan semula hormon semasa tempoh peralihan menopaus*
  • Protein soya bukan GMO ini dihasilkan di bawah Program Pengekalan Identiti atau Identity Preservation Program (IPP), di mana proses penanaman hingga pemprosesan kacang soya dipantau dengan teliti dan dilakukan dalam keadaan terkawal

Jika anda ada sebarang pertanyaan dan Order  boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK