SET : KECANTIKAN

Vitamin E untuk kulit cantik

10:38 PM

Memang tak dapat di nafikan, Wanita dan Kecantikkan tak dapat dipisahkan.. Hanya 1 biji Vitamin E setiap malam mampu membuatkan kulit wajah cantik.. 1 botol ada 120 biji, tahan sampai 4 bulan penggunaan... Jimat kan.. Bagi yang tak tahu Vitamin E ni juga termasuk dalam Set Kecantikan dan Set Kesuburan tau..

Vitamin E untuk kulit cantik
 
Macam saya, saya memang amalkan Vitamin E ni setiap hari memandangkan kulit saya jenis berminyak dan ada parut jerawat.. Alhamdulillah..saya nampak kesan dan perbezaannya.. Lubang-lubang jerawat makin mengecil..

Ok, jom kita baca dulu apa fungsi Vitamin E pada kulit dan Manfaat lain pada kesihatan kita sebelum saya share kan testimoni pengguna yang telah amalkan Vitamin E Shaklee ni..

Vitamin E untuk kulit cantik

Fungsi Vitamin E pada kulit anda
  • Vitamin E adalah antioksidan bioaktif yang paling berkuasa di kalangan semua vitamin
  • Vitamin E adalah antioksidan yang melindungi dan membaiki kulit anda - Antioksidan adalah ejen yang meneutralkan kesan oksida radikal bebas, yang merupakan molekul yang merosakkan kolagen dan menyebabkan kekeringan kulit, garis-garis halus dan kedutan
  • Vitamin E boleh melindungi kulit daripada sinaran UV dan radikal bebas yang lain dari pencemaran, tekanan, dan merokok.
  • Vitamin E boleh melegakan keradangan, mengurangkan kesan selaran matahari dan memudahkan penyembuhan.
  • Anti penuaan - Menjadikan anda tampak lebih muda, melindungi kulit daripada sinaran UV, kedutan dan jeragat  dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas serta pencemaran alam sekitar
  • Memperbaiki parut – Boleh digunakan terus pada luka untuk mengurangkan kesan parut
  • Kajian telah mendapati bahawa vitamin E, serta selenium membantu melindungi kulit daripada sinaran matahari
  • Ia adalah vitamin larut lemak, jadi ia memberikan anda perlindungan lebih tahan lama daripada vitamin C
  • Membekalkan kulit anda dengan vitamin E yang cukup secara drastik boleh mengurangkan kemunculan kecacatan kulit seperti jerawat dan ‘age spot’
  • Jika anda mengamalkan pengambilan Vitamin C untuk kulit cantik kombinasikan dengan pengambilan Vitamin E, hasilnya akan lebih bombastik!!

Manfaat lain Vitamin E Shaklee

Banyak kebaikan Vitamin E. Bukan untuk kulit jer tau, banyak lagi manfaat lain untuk kesihatan.
  • Melindungi paru-paru dari pencemaran udara.
  • Meningkatkan imuniti tubuh badan dengan menguatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit
  • Meningkatkan libido ( menghangatkan semula hubungan suami isteri)
  • Anti oksidan
  • Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • Melegakan kesakitan arthritis dan inflamasi sendi.
  • Mengurangkan risiko kanser prostat bagi lelaki.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Menyelesaikan masalah kelesuan
  • Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.

Antara testimoni yang telah amalkan Vitamin E shaklee..

Vitamin E untuk kulit cantik

Vitamin E untuk kulit cantik

Banyakkan kelebihan dan manfaat Vitamin E untuk kulit cantik dan kesihatan kita..
Nak dapatkan sebotol Vitamin E  ni ??

Jika anda ingin dapatkan Vitamin E Shaklee, anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK