SET : KESIHATAN BERAT BADAN

Slimming set shaklee - Kurus dengan 3 langkah

10:00 AM

Ramai antara rakyat Malaysia yang mengalami masalah Obesiti. Malaysia merupakan antara negara yang tertinggi jumlah penduduknya yang mengalami obesiti. Obesiti atau kegemukan merupakan masalah kesihatan yang serius yang akan mengundang pelbagai penyakit kepada mereka yang mengalaminya. Sebenarnya obesiti atau kegemukan adalah PENYAKIT dan bukannya perlu diambil ringan.


slimming set

Antara faktor utama masalah kegemukan ini adalah pola makanan. Pola pemakanan yang berlebihan yang mana tidak terkawal akan menyebabkan masalah obesiti. Orang yang obes lebih cenderung untuk makan disebabkan keinginan untuk makan bukannya kerana lapar. Oleh sebab itu mereka yang makan secara berlebihan lebih cenderung mendapat obesiti.

Cuba kita lihat pola pemakanan kita. Adakah anda mengambil banyak makanan yang berlemak, berminyak, yang berkolesterol tinggi, fast food atau anda mengambil banyak makanan yang mengandungi protein, karbohidrat, sayur-sayuran dan buah-buahan? Mana satu yang selalu amalkan?


Shaklee mempunyai supplement yang dapat membantu anda mengurangkan berat badan dan membantu anda mendapatkan berat badan yang ideal. Tapi perlu diingatkan pada anda yang ingin kurus. Tiada jalan yang mudah atau singkat untuk kurus . Anda perlu DISIPLIN, RAJIN, ISTIQAMAH dan SABAR. 

Langkah 1
Kenapa perlu detox?Slimming set shaklee
Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan.Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.

Susunan terbaik Herblax atau Alfalfa .. Herblax TIDAK DIGALAKKAN untuk IBU MENYUSU jika diambil harian. So, cara pemakanan perlu diubahsuai untuk bf mommy. 2-3 kali seminggu ke..Antara ketiga-tiga product tu, 


Slimming set shaklee

Langkah 2
Kenapa Lecithin perlukan Detox Product?


Lecithin fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, perlu suggest ambil lecithin dengan combination produk di atas.

Langkah 3
Kepentingan Protein?


Slimming set shaklee
 
Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Perasan tak ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara point yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.
 
Untuk Ibu menyusu, saya sarankan pengambilan ESP ( Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak. Esp juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan


Jadi, perlukah saya ambil kesemua product?TERBAIK adalah ambil semua tapi kita faham yang ada alami masalah bajet. Untuk mereka ini, boleh mulakan samada
dengan alfafa+lecithin. Selepas berat badan mula turun, boleh tambah protein. Saya akan suggest ikut bajet anda supaya ianya tidak membebankan.

Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari. 

Jom lihat testimoni pula

1) Alfalfa + Lecithin + Esp
 

Slimming set shaklee

2) Herblax + Lecithin + Cinch

Slimming set shaklee
Bagi anda yang punya kekangan bajet, saya cadangkan anda  ambil Alfalfa dan Lecithin


Slimming set shaklee
Slimming set shaklee

Jadi jangan tungu lagi...anda masih boleh kurus mengikut bajet anda..jangan risau..


Sebarang pertanyaan dan Order  boleh hubungi saya
melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK