IBU HAMIL

Performance Drink - Minuman Isotonik di bulan Puasa

9:00 AM

Lagi beberapa hari je lagi nak puasa.. Ramai yang cari Performance Drink sebagai persedian untuk berpuasa.. Sesuai untuk seisi keluarga..

Performance Drink - Minuman Isotonik di bulan Puasa
Kenapa ia menjadi pilihan ramai sepanjang berpuasa ? 
Khasiat dan kebaikan Performance Drink :

1. Ia adalah minuman yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

4. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

5. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

6. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak-budak demam pun elok amik ni sebab biasa la budak-budak bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu. 


Performance Drink - Minuman Isotonik di bulan Puasa

Performance Drink

Performance Drink Shaklee membantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. Setelah berbuka pula, Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Minuman isotonik di bulan puasa. Ia mampu memberi kecergasan dan sesuai untuk seisi keluarga. Amat disyorkan sepanjang berpuasa dan ketika cuaca panas sekarang ini untuk mengekalkan kadar bendalir dalam tubuh.

Performance Drink amat disyorkan untuk mengambilnya ketika menjalani ibadat puasa untuk mengekalkan bendalir dalam badan terutama ibu menyusu, kanak-kanak yang baru belajar berpuasa & warga emas. 

Tahukah anda dehidrasi kerap berlaku ketika berpuasa disebabkan pengambilan air yang tidak cukup di antara waktu berbuka dan sahur. Mampukah kita untuk minum air 8 hingga 9 gelas air pada waktu malam ? Jika tidak, Performance Drink dapat atasi masalah anda..

Tanda-tanda Dehidrasi

Kalau anda rasa tak sihat, lemah kejang, pening, malah ada yang rasa nak pitam nak rebah…

Hati-hati, ini antara tanda dehidras. Maksudnya minum air tak cukup masa berbuka dan sahur.

Jika kerap muntah, cirit birit, ambil ubat – ubatan yg meningkatkan anda membuang air kecil dan kerap berpeluh juga akan menyebabkan masalah dehidrasi..

Jadi, ambillah langkah awal, nak perisai untuk elak dehidrasi ?.. ambil segelas
Performance Drink semasa sahur dan segelas lagi semasa berbuka.. air cukup tak perlu risau dah.

Jika anda ingin dapatkan Performance Drink Shaklee anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK