JOINT HEALTH TABLET

Mengapa Ramai Wanita Sakit Lutut

10:00 AM

Ketahui Punca Mengapa Ramai Wanita Sakit Lutut ?

Sakit lutut ni, bukan orang tua-tua je yang selalu kena. Dan biasanya, oramg tua yang sakit lutut ni majoritinya adalah wanita.. perasan tak ??

Biasanya, wanita yang akan mengalami masalah sakit lutut. Terutama, MEREKA YANG BERBADAN BESAR. Masalah akan mula terasa apabila mereka berumur 40 tahun. Sebelum tu macam ok sikit. 


Sebenarnya, wanita banyak kehilangan kalsium akibat mengandung dan juga menyusu.Ketika mengandung dan menyusu, banyak kalsium dari tulang wanita akan 'ditarik' untuk pembinaan tulang baby.

Ia sedikit sebanyak memberi kesan kepada lutut.

Selain itu, apabila wanita berbadan besar berjalan banyak pada usia muda, berat badan akan tertumpu kepada bahagian lutut. Di sini terdapat satu lendiran yang berfungsi melancarkan pergeselan antara lutut atas dan lutut bawah.

Jika badan besar dan berjalan banyak pada usia muda, lendiran ini akan 'haus'. Akibatnya, lutut atas akan bergesel dengan lutut bawah. Kesannya, sakit bahagian lutut yang melampau sehingga tak boleh nak berjalan.

Macam Mana Nak Elak Hadapi Masalah Sakit Lutut Ini?

Bagi mengelak masalah ini, seseorang wanita DIGALAKKAN MENGAMBIL SUPLEMEN GLUCOSAMINE untuk menambah lendiran dibahagian lutut.

Dalam Shaklee, saya cadangkan untuk ambil Set Kesihatan Sendi dan Tulang.

 

Insya Allah, ia akan membantu penghasilan lendiran baru dan juga menguatkan tulang wanita tersebut. Biasanya, masalah sakit lutut ini hanya boleh diselesaikan jika dibuat langkah pencegahan pada peringkat awal.

Jika sudah terlalu sakit, tiada pilihan melainkan terpaksa menjalani pembedahan yang kosnya menelan belanja puluhan ribu ringgit. Jadi anda boleh elak daripada menjalani pembedahan.. 

Jika anda ingin dapatkan Set Kesihatan Sendi dan Tulang , anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK