IBU BERPANTANG/BERSALIN

Luka selepas bersalin

4:12 PM

Menjaga luka selepas bersalin dengan baik adalah sangat penting bagi mengelakkan sebarang jangkitan kuman, jahitan terbuka, pendarahan yang menyebabkan masalah lain. Oleh itu Zink adalah sangat bagus untuk luka lepas bersalin

Masalah sembelit juga boleh berlaku dikalangan ibu selepas bersalin. Sedikit sebanyak juga menggangu proses penyembuhan luka selepas bersalin. 

Baca lanjut bagaimana nak Atasi masalah sembelit

Luka selepas bersalin
 
Customer saya ni, cuma nak add on Zink Complex sahaja semasa berpantang nanti. Sebab Set Vitamin yang lain dah ada. Memang consume Vitamin Shaklee Ibu Hamil sejak awal kandungan lagi.

Kenapa saya suggest Zink Complex ?

1) Ibu-ibu yang tak makan ikan haruan atau pati ikan haruan boleh ambil Zink Complex kerana ia adalah pengganti yang tepat kepada makanan tersebut.

2) Galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan luka

3) Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).

4) Pengambilan Zink bagi ibu yg menyusu akan membantu anak yang disusukan membesar dengn baik.

5) Mengurangkan masalah rambut gugur.

6) Membantu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.


Luka selepas bersalin

Seperti sedia maklum Set Berpantang Shaklee sangat bagus untuk kesihatan ibu selepas bersalin, membantu penyembuhan luka bersalin, penghasilan susu badan, ibu lebih bertenaga serta memberi nutrisi yang diperlukan oleh ibu. Dan kerana itulah Zink Complex adalah salah satu Vitamin didalam Set Berpantang Shaklee.

Anda juga boleh baca
11 tips cara menjaga luka bersalin
 
Kekurangan Zink menyebabkan lambat proses penyembuhan luka. Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zink yang menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka

Testimoni 1 :

Luka selepas bersalin


Testimoni 2 :

 Luka selepas bersalin

Dapatkan ZINC COMPLEX ini dari saya dengan harga yang terlalu MURAH saya rasakan. Berbaloi-baloi beli sebotol yang tahan 4 bulan penggunaan. Lepas pantang kalau tak nak makan dah, boleh bagi pada suami sebab zinc sangat bagus untuk kesihatan lelaki juga.

Jika anda ingin dapatkan Zink dan juga Set Bersalin Shaklee, anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK