GARLIC

Kebaikan Garlic Shaklee

10:05 PM

Garlic atau dalam bahasa melayunya bawang putih mempunya banyak kebaikan dan manfaatnya.. Anda tahu tak, Masyarakat Korea memang mengamalkan makan garlic ni mentah-mentah lagi. Mereka makan begitu sahaja..

Kebaikan Garlic Shaklee

Garlic yang dipilih adalah yang ditanam secara organik di California, USA. Ia tak disembur dengan bahan perosak dan dipilih dari jenis yang berkualiti. Cara buat dia eksklusif tau. Secara klinikal, ia diproses tanpa haba untuk kekalkan satu bahan hebat dalam Garlic iaitu Allicin aktif.

Garlic Shaklee ada ditambah dengan 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan Spearmint. Setiap 2 tablet Garlic Shaklee bekalkan 1000mg ekstrak Garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar.
Kebaikan Garlic Shaklee
Perbezaan Garlic Complex Shaklee

Ianya diperbuat daripada bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik. Ianya dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik, yakni tanpa haba bagi mengekalkan 100% Allicin aktif. Tidak semua tablet garlic di pasaran mengandungi Allicin aktif. Dwi teknologi turut digunakan untuk mengawal bau garlic.


Kebaikan Garlic Complex Shaklee

1) Mengandungi spearmint – memertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung

2) Antibiotik yang selamat dan semulajadi – Garlic merupakan antibiotik semulajadi yang selamat untuk kegunaan jangka panjang bagi mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3) Menghalang alergi – mempertingkatkan ketahanan terhadap penyakit berkait dengan sistem imun seperti sinus, alergi, athma, selesema dan hepatitis.

4) Mempertingkatkan sistem penghadaman – formula uniknya mampu membantu dalam masalah berkaitan sistem penghadaman seperti kembung perut, gastrik dan ketidakhadaman. Juga mampu menentang bakteria H.pylori dan menghalang ulser gastrik.

5) Memoderatkan tekanan darah tinggi – kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet setiap hari akan menurunkan tekanan darah tinggi sehingga 8 point.

6) Detoksifikasi – garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksid yang akan menaikkan tekanan darah. Ia juga mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati berpunca dari bahan kimia.

7) Menurunkan paras kolestrol – menurunkan kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan pembekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung, menghalang strok dan penyakit koronari.

8) Mencegah kanser – membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser iaitu nitrosamine.

9) Menstabilkan glukos – menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh kita.

Jika anda tak boleh makan garlic mentah-mentah, anda masih ada peluang, doleh gantikan dengan Garlic Shaklee dalam bentuk tablet..

Jika anda ingin dapatkan Garlic Shaklee ini , anda boleh hubungi
saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK