IBU MENYUSU

Set Penyusuan Shaklee - Set 3M

1:20 PM

Kejayaan seorang ibu dalam menyusukan bayinya boleh dilihat jika si ibu dapat menyusukan bayinya sehingga setahun.. Saya tahu, ramai ibu-ibu berusaha sebaik mungkin untuk menyusukan bayi mereka sehingga 2 tahun kan.. 


Set Penyusuan Shaklee 3M, adalah salah satu  Set Penyusuan yang sememangnya pilihan untuk kebanyakan ibu-ibu menyusu.. Lengkap dengan 6 jenis supplement hasil gabungan vitamin untuk kesihatan ibu serta anak dan juga milk booster.

Vita-Lea – Lengkap dengan multivitamin dan mineral bagi menampung lopong-lopong keperluan nutrisi harian. Diformulasi dengan Iron ( Zat Besi) yang merupakan antara nutrisi penting dalam pertumbuhan bayi anda.

B-Complex – Penyusuan berkait rapat dengan emosi ibu itu sendiri. Jika ibu stress dan emosi tidak stabil, susu akan merudum. B-complex memainkan peranan sebagai anti-stress serta penenang perasaan di samping memberikan tenaga

Vitamin C – Meningkatkan antibody badan ibu serta bayi. Ibu yang sering jatuh sakit sedikit sebanyak akan mempengaruhi kekuatan badan dalam penghasilan susu badan.

Alfalfa – Gudang segala zat serta dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Alfalfa mengandungi galactalogue sebagai penggalak susu badan.

OsteMatrix – sumber kalsium bagi membantu pembentukan tulang bayi anda. Kalsium juga antara kandungan utama dalam susu badan dan sangat penting terutama ketika anda datang haid. Jangan tidak tahu yang susu merudum ketika period yea.

ESP – Protein adalah komponen utama dalam penghasilan susu badan dengan labih cepat di samping air, lemak dan kalsium.

Perkara-perkara yang bakal anda rasai selepas konsisten amalkan set ini.

Antaranya :


(1) Badan lebih bertenaga almaklum nak jadi SUPERMOM, SUPERWIFE, SUPERWORKER ni bukan mudah yea. Tambahan pula tidur yang kurang lena sebab sering berjaga untuk susukan anak.

(2) Susu menjadi lebih pekat kerana nutrisi yang ada serta membuatkan anak lebih cepat kenyang. Dengan kata mudahnya, kurang mengempeng atau bergayut

(3) Breast cepat penuh selepas sesi pam atau direct feeding kerana protein dan kalsium merupakan komposisi utama di dalam susu badan. Kilang penghasilan susu badan memerlukan protein serta kalsium dan juga serat sebagai makanan untuk menghasilkan susu dengan cepat.

(4) Kulit muka menjadi cantik, mulus,anjal dan lebih berseri kerana B-complex, Vitamin C dan ESP adalah antara vitamin yang mencantikkan kulit. Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen dan protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kulit yang sihat serta sempurna.

(5) Masalah sembelit saya hilang dengan pengambilan OsteMatrix. OsteMatrix adalah gabungan calcium, magnesium, Vitamin D dan banyak lagi. Calcium tanpa magnesium menjadi punca sembelit dan kehadiran magnesium melembutkan najis.

(6) Hubungan suami isteri lebih mantap dengan kehadiran Alfalfa. Hint terbesar adalah berfungsi sebagai KACIP FATIMAH. Alfalfa akan mengetatkan kembali vagina wanita malah dapat membantu mengatasi masalah keputihan.**

(7) Sesuai untuk mommies yang sedang mengalami masalah penyusuan seperti susu merudum, mahupun mommies yang ingin membuat stok EBM.


Baiklah, saya kongsikan pula kejayaan ibu menyusu yang telah mengambil Set Penyusuan Shaklee - Set 3M 


 
 


Namun, pengambilan Set Penyusuan Shaklee 3M ini bukanlah bermakna anda boleh melanggar konsep asas penyusuan iaitu ' Supply & Demand ' Lebih kerapa payudara dikosongkan, lebih cepat dan banyak penghasilan susu berlaku. Minum air yang cukup dan kawal emosi agar sentiasa positif juga penting dalam penghasilan susu..


Taktik Tanderm Nursing
Taktik Power Pumping


Konsultasi PERCUMA untuk anda dapatkan hasil TERBAIK ! Semestinya juga dengan Harga Terbaik !!

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


 

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK