1001 KHASIAT ESP

Set Penyusuan Shaklee - Rahsia susu banyak

6:00 PM

Set Penyusuan Shaklee - Rahsia susu banyak. Bila sebut tentang Vitamin penyusuan, ramai yang salah faham tentangnya.. Makan Vitamin untuk susu banyak.. Jika anda tidak menyusu bati dengan kerap, tidak mengosongkan breast dengan kerap ( iaitu bila breast lebih banyak kali terasa penuh dibiar penuh sampai bengkak tanpa menyusu bayi atau perah )


Memang susu akan semakin kurang, sebab konsep penyusuan tidak betul di situ, Untuk berjaya dalam penyusuan susu ibum mesti ingat konsep ini 'Supply & Demand'

Sebab apa ??

Supplement Set Penyusuan Shaklee dalam konteks penyusuan susu ibu itu bukanlah untuk membanyakkan susu ibu sebenarnya,  malah adalah untuk meningkatkan tahap kesihatan ibu. Apabila seorang ibu itu kerap letih, penat, tak bertenaga tertekan, stress dan malas  bagaimana ibu nak menjaga anak kecil dan menyusu sepenuhnya dengan susu ibu dan malas nak mengosongkan breast ?


Set Penyusuan Shaklee  direka khusus untuk membantu ibu-ibu yang ada masalah penyusuan. Ada beberapa pakej yang ditawarkan sesuai dengan keperluan badan dan budget anda.

Terdapat beberapa jenis Set peyusuan Shaklee yang ditawarkan sesuai dengan keperluan badan dan budget anda.

 Set peyusuan Shaklee  
Milk Booster - ESP
Apa yang menariknya ambil ESP ni? 

Kaya dengan protien dan asid amino yang membantu pembentukan sel dan komponen penting dalam susu ibu 

Bagi yang baru, mesti tertanya-tanya kan.. pendek kata, bila ibu menyusu ambil ESP, ia akan merasa payudara semakin berat dan cepat penuh. Bagi yang susu tiada masalah, tetapi mengambil ESP sekadar untuk memekatkan susu atau menambah nutrisi yang baik pada anak, susu ibunya pasti akan bertambah-tambah meriah!

Dan BONUS!!! 

Selain susu meriah, kulit ibu pun akan bertambah cantik, glowing serta membantu menghilangkan masalah jeragat, blackhead, strechmark dan banyak lagi. 

Testimoni 1 : Stock susu banyak degan ESP dan kulit cantik berseri 


Set penyusuan Shaklee
 
Testimoni 2 : Berjaya fully b/f kembar dan tetap cergas 
bertenagaSet penyusuan Shaklee 
  Nak lihat lain-lain Testimoni ESP
Set penyusuan Shaklee

 Set peyusuan Shaklee 
 Double Milk Booster


Hasil gabungan ESP dan Alfalfa dikenali sebagai Double Milk Booster.. Set penyusuan asas dan bajet.. Set penyusuan bukan hanya untuk banyak susu malah  membantu anda untuk kurus dalam masa yang sama.. 

Alfalfa berfungsi sebagai penggalak susu (milk booster). Juga berfungsi sebagai detox,membuang toksin didalam badan dan menjadikan badan lebih bertenaga .Keistimewaan Alfalfa juga membantu masalah keputihan, resdung, elegy. Menganjalkan dan merapatkan (berfungsi sebagai kacip fatimah)  

Esp seperti sedia maklum.. selain banyakkan susu, ia memberi rasa kenyang yang lama, memberi sumber tenaga, sangat sesuai buat anda yang nak berdiet. 
 
Testimoni 1 : Stock susu meriah hanya dengan Alalfa dan 
Esp


Set penyusuan Shaklee
Testimoni 2 : Miss B sentiasa penuh dengan Alfalfa dan Esp


Set penyusuan Shaklee
  
 Nak lihat lain-lain Testimoni Double Milk Booster

Set penyusuan Shaklee


 Set peyusuan Shaklee  
Set B 


Mengandungi Multivitamin dengan dengan zat besi, Vitamin B, vitamin C, dan Alfalfa 

Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan. Tujuan utama mengambil supplement ialah untuk memperkayakan nurisi dalam susu ibu 

Alfalfa membantu menghasilkan susu ibu dengan lebih cepat Sesuai untuk ibu yang mempunyai masalah sembelit dan masalah keputihan, elgy, resdung Bagi bayi yang mempunyai masalah eczema,  set ini juga dapat membantu

Kurang sesuai untuk ibu-ibu yang baru melahirkan / berpantang kerana tidak sesuai untuk bayi yang mengalami jaundice dan ada sesetengah bayi mengalami sedikit cirit dengan alfalfa.
Testimoni 1 : Dapat menyusukan nayi secara ekslusif 
dengan SET B
Set penyusuan Shaklee

 
Testimoni 2 : Sekali perah dapat 8oz hanya dengan SET B 
Set penyusuan Shaklee

 Nak lihat lain-lain Testimoni Set B
Set penyusuan Shaklee


Set peyusuan Shaklee  
  Set 3M (Triple Milk Booster) 

Set penyusuan Shaklee
Mengandungi Multivitamin lengkap dengan zat besi, Vitamin B, Vitamin C, Kalsium, Alfalfa dan ESP. 

Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan. Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari… maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau ketiadaan zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali. 

Set yang paling sesuai untuk ibu yang mempunyai stok yang sedikit, atau yang tidak mempunyai stok susu yang banyak 

Bagi ibu-ibu yang baru mula nak menyimpan stok ini adalah pilihan yang tepat 

Set yang paling sesuai untuk ibu yang ingin relaktasi / induce relactation -contohnya ibu telah berhentikan menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang saya bagi, in sha Allah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha. 

Vitamin - vitamin yang terdapat dalam Set penyusuan Shaklee  ini sangat membantu mengisi ruang kosong dalam tubuh ibu terutama bagi yang mempunyai kekangan untuk amalkan pemakanan mengikut piramid makanan yang disarankan.


Testimoni 1  : Stock EBM sebelum masuk kerja 
 
Set penyusuan Shaklee


Testimoni 2  : Alhamdulillah, rezeki anak
Set penyusuan Shaklee
 Nak lihat lain-lain Testimoni Set 3M
Set penyusuan Shaklee

Minum banyak air untuk mengekalkan bekalan susu anda
Pastikan anda minum banyak air – 3 Liter air sehari. Untuk kepelbagaian, anda boleh pilih jus buah-buahan atau sayur-sayuran, air kurma merah, susu soya tiada gula dan minuman dadeh. Ini akan membantu badan anda untuk menghasilkan susu yang diperlukan oleh bayi anda. 

InsyaAllah dengan ilmu penyusuan yang betul dan khasiat yang mencukupi  anak-anak kita akan dapat manfaat yang penuh

Kenalpasti Punca Susu Merundum dan Cara Mengatasinya

Jika anda ada sebarang pertanyaan dan Order  boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

1 comments

LIKE US ON FACEBOOK