IBU HAMIL

Sakit pinggang lenguh dan kebas kaki - disebabkan kekurang kalsium

7:00 AM

Sakit pinggang, lenguh kaki, kebas kaki ada siapa yang pernah alaminya ??? Tentu pernahkan.. Bukan saja yang berumur, kita yang muda ni pun kadang mengalaminyakan.. Selain itu, ibu mengandung juga sering alami masalah Sakit pinggang lenguh dan kebas kaki kerana membawa berat yang berlebihan semasa mengandung.. Jika anda pernah mengalami masalah ini itu maknanya anda kekurangan kalsium. 
Sakit pinggang lenguh dan kebas kaki

Bagaimana cara nak atasi masalah kekurangan Kalsium ?


Mudah sahaja, dengan pengambilan 4 biji Ostematrix sehari dapat membantu masalah anda. 1 biji Ostematrix bersamaan dengan 1 gelas susu.. Ini bermakna badan kita memerlukan 4 gelas susu sehari.. Jika anda tidak mampu mengambil 4 gelas susu sehari atau anda bukan penggemar susu, usah risau.. anda boleh gantikannya dengan 4 biji Ostematrik..

4 biji ostemetrik bersamaan 1000mg calcium yang diperlukan setiap hari. Jadi bagi wanita yang sedang hamil pengambilan ostemetrix adalah sangat bagus. Ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang. Kombinasi kalsium dengan Magnesium dan Vitamin D adalah penting kerana ia merangsang kesan penyerapan kalsium yang lebih tinggi oleh tubuh. Sangat sesuai untuk anda yang mempunyai alahan dengan produk tenusu atau CMA (Cow Milk Allergy). Atau dengan kata lain anda hanya perlu mengambil 4 biji tablet ostematrix Shaklee sehari bagi menggantikan beberapa gelas susu! Terbaik untuk mereka yang tidak selera untuk minum susu.

4 biji ostemetrik bersamaan 1000mg calcium yang diperlukan setiap hari. Jadi bagi wanita yang sedang hamil pengambilan ostemetrix adalah sangat bagus. Ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang. 

Kombinasi kalsium dengan Magnesium dan Vitamin D adalah penting kerana ia merangsang kesan penyerapan  kalsium yang lebih tinggi oleh tubuh. Sangat sesuai untuk anda yang mempunyai alahan dengan produk tenusu atau CMA (Cow Milk Allergy). Atau dengan kata lain anda hanya perlu mengambil 4 biji tablet ostematrix Shaklee sehari bagi menggantikan beberapa gelas susu! Terbaik untuk mereka yang tidak selera untuk minum susu.

Berikut adalah Testimoni pengguna Ostematrix Shaklee


Sakit pinggang lenguh dan kebas kaki
Sakit pinggang lenguh dan kebas kaki

Sakit pinggang lenguh dan kebas kaki

Alhamdulillah, sakit pinggang berkurangan setelah mengambil Ostematrix.

Antara Keistimewaan Ostematrix Shaklee

 • Menguatkan tulang dan gigi
 • Membantu mengatasi sakit pinggang, sakit lutut, sengal-sengal badan dan sakit otot
 • Melawaskan dan membantu masalah sembelit
 • membantu mengatasi simptom PMS
 • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal 
 • Membantu pengecutan otot dan transmisi saraf 

Siapa yang perlu ambil kalsium?

 • Individu yang mengalami sakit pinggang,sakit lutut dan sendi
 • Individu yang sering mengalami kebas kaki atau tangan terutamanya pada waktu malam
 • Ibu mengandung terutamanya yang sering kebas kaki
 • Ibu menyusu 
 • Individu yang sering keletihan

Jika anda ingin dapatkan Vitamin Shaklee, anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK