HAIR CARE : PROSANTE

Rawatan rambut gugur

8:30 PM

Ada tak antara kalian yang mengalami masalah rambut gugur yang serius ??? Korang jangan pandah remeh tentang kesihatan rambut ni ye..Nanti rambut dan nipis dan botak mcam mana???


Rawatan rambut gugur


Kata orang 'rambut mahkota kecantikan' lebih-lebih lagi bagi seorang yang bergelar wanita. Seperti kita menjaga kecantikan kulit, begitu jugalah dengan rambut. Walaupun seorang wanita itu bertudung namun penjagaannya tidak boleh sama sekali diabaikan. Ramai yang menghantar email bertanyakan masalah keguguran rambut dari golongan ibu menyusu tidak kurang juga lelaki yang ada masalah kepala semakin botak.

Terdapat beberapa punca mengapa berlakunya keguguran rambut


1. Penurunan mendadak Estrogen selepas bersalin 

Sebaik sahaja bersalin penurunan kadar estrogen secara mendadak menyebabkan akar rambut longgar dan rambut mudah gugur.
2. Pengambilan makanan berproses sebagai diet harian
 
Pengambilan makanan berproses menyebabkan badan sukar menerima nutrient yang mencukupi. Otak akan menghantar gelombang untuk mengambil nutrient dari rambut kerana rambut secara amnya tidak mempunyai fungsi penting dalam meneruskan aktiviti harian. Kerana kekurangan nutrien seperti zinc, zat besi, protien dan lain-lain menyebabkan rambut kusam dan akhirnya gugur.
3. Stress
 
Stress memerlukan banyak B-complex, ia juga menyebabkan sekatan pada salur darah yang menyukarkan penyaluran nutrient kepada rambut.
4. Bahan kimia dalam produk rambut
 
Kebanyakan syampu di pasaran terhasil dari bahan kimia merbahaya yang merosakkan rambut. Macam-macam iklan yang kononnya nak luruskan lambut, lebatkan rambut, atasi rambut gugur dan produk ini dijual dengan harga yang murah. Hakikatnya, produk-produk ini mengandungi bahan kimia yang akan membuatkan rambut kita semakin rosak.
Untuk memastikan rambut yang sihat, pemakanan yang seimbang adalah perlu. Makanan untuk rambut yang sihat adalah makanan yang kaya dengan protein, Vitamin B Complex, Zink dan Vitamin C. Dan jika mengamalkan supplemen, pengambilan vitamin-vitamin di atas dan multivitamin akan membantu menghasilkan rambut yang sihat. Namun, pengambilan vitamin haruslah konsisten selama sekurang kurangnya 90 hari kerana sel dalam tubuh hidup antara 90 hingga 120 hari. Maka perlu masa untuk sel menerima dan menyerap dengan baik semua vitamin yang kita ambil.
Set Rawatan Rambut Gugur


Rawatan rambut gugur
 

1) B- Complex 
 – Inositol, salah satu vitamin B, membantu pertumbuhan rambut. B12 pula adalah satu lagi vitamin B yang menghalang keguguran rambut kerana B12 merupakan komponen rambut itu sendiri.

2) Zinc 
– berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala.

3) Revitalizing Shampoo dan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care
untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus. Hanya yang SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain

Gabungan ke empat-empat produk ini menjadikan RAMBUT anda KUAT, mengurangkan kehilangan rambut, memBERSIHkan kulit kepala, MELEMBUTkan dan MELEBATkan. Anda dan kelaurga pun PASTI suka membelainya setiap masa !

SET ini boleh digunakan oleh LELAKI mahupun WANITA.


Jika anda ada sebarang pertanyaan dan Order tentang Rawatan Rambut gugur boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK