SET : KECANTIKAN

Rahsia kulit cantik semulajadi

8:00 AM

Kecantikan dan wanita memang tak dapat dipisahkan.. Ye la, siapa yang tak suka dengan kecantikan ni kan.. Semua wanita berhak untuk cantik..lebih-lebih nak cantik di depan suami kan. Kecantikan itu lebih asli dan kekal jika ianya cantik dari dalam dahulu. Nak tahu rahsia kulit cantik semulajadi ???

Rahsia kulit cantik semulajadi

Tapi macam mana pulak nak jaga kecantikan kulit dari dalam ? Dah pakai pencuci muka, kosmetik mahal-mahal..tapi kulit tu masih lagi berjerawat, kusam, kering dan sebagainya... Mulanya nak sorok dan cover line dengan makeup yang tebal dan berinci-inci tu..hakikatnya bila dah tanggal makeup tu... paham-paham je la kan..

Set Kecantikan Shaklee untuk Kulit Cantik Berseri secara semulajadi.

Set Kecantikan Shaklee

Vitamin C

Ianya sangat penting dalam pembentukan kolagen. Ramai kita yang sibuk nak beli kolagen walhal hanya dengan mengamalkan makanan yang tinggi kandungan vitamin C' membantu penghasilan kolagen dengan lebih baik. Vitamin C membantu mencerahkan kulit secara sekata, kulit kelihatan lebih glowing dan flawless. Masalah kulit berminyak tiada lagi.

B complex

Membantu masalah jerawat batu atau jerawat jenis besar, mengawal pertumbuhan jerawar yang muncul akibat kulit berminyak dan mood swing. Kekurangan Vitamin B dalam badan boleh membuatkan kita cepat letih, cepat marah atau moody yang mana akan membuatkan keadaan hormon yang tidak stabil maka jerawat akan lebih mudah terhasil. Vitamin B juga dikenali sebagai vitamin anti stress.

Vitamin E

Terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu vitamin E" juga dikatakan membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit. Vitamin E juga membantu mengurangkan kesan kulit jeragat selain pengambilan beta carotene. Vitamin E sangat membantu bagi mereka yang mempunyai masalah kulit yang berminyak.

Protein ESP

Sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.

Esp menjadikan kulit semakin cerah, halus dan gebu. Kandungan  protien yang tinggi dalam Esp merangsang penghasilan kolagen dalam badan dan hasilnya kulit makin tengang dan anjal

Inilah rahsianya jika diamalkan secara konsisten.. jerawat, jeragat, cela, kulit kusam tiada lagi..

Set Kecantikan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee

Set Kecantikan Shaklee

Selain Vitamin untuk kecantikan dalaman, Foarming Cleanser NutriWhite ni antara set Skin Care PILIHAN ramai. Menjaga kebersihan dan kecantikan kulit dari luar hingga jauh ke dalam pori-pori..

Set Kecantikan Shaklee

Nutriwhite Facial Gentle Foarming membantu

1) Memberikan kulit muka yang licin, lembut dan memutihkan wajah
2) Menyingkirkan sel-sel kulit mati di wajah
3) Menyegarkan dan memberikan julit wajah nampak lebih berseri serta masalah kulit kusam tak bermaya

Tiada bau wangi, tiada bahan kimia..Ianya adalah semulajadi tanpa pewangi tambahan dan bahan kimia bahaya.

Pastikan anda mencuci muka anda sebersih bersihnya. Malam sebelum tidur pun jangan lupe cuci muka dulu ya.. Sebab apa.. Jom baca Tips dan kelebihan mencuci mukasebelum tidur

Jika anda ada sebarang pertanyaan dan Order  boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )
. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK