1001 KHASIAT ESP

Masalah Gastrik - atasinya dengan Vitamin Shaklee

8:00 AMMasalah Gastrik terjadi apabila selaput dalam perut mengalami keradangan atau membengkak. Jenis Gastrik yang menyerang dan sembuh dalam waktu yang singkat dipanggil gastrik akut. Manakala gastrik berpanjangan dan kerap sehingga bertahun-tahun adalah gastrik kronik.


Pesakit yang menghidapi gastrik akut ialah mereka yang sakit disebabkan oleh bakteria Helicobacter pylori atau berpunca dari pengambilan ubat tahan sakit. Berbeza dengan pesakit yang menghidapi gastrik akut, pesakit yang menghidapi gastrik kronik dilihat mejoritinya disebabkan oleh , amalan pemakanan seperti terlalu kerap makan di luar, masa makan yang tidak teratur, jenis makanan seperti pedas, berempah, makan terlalu banyak dan tabiat buruk seperti minum arak atau merokok. Dan sudah tentu pengamal perubatan lebih mudah merawat pesakit gastrik akut daripada gastrik kronik. Namun teliti kembali kita lebih mudah menghidapi penyakit gastrik kronik kerana puncanya adalah gaya hidup serta pengambilan makanan yang kita ambil.

Perut adalah kawasan yang mengeluarkan rembesan asid yang kuat dan pepsin yang berfungsi untuk menghancur bahan-bahan makanan. Kadangkala asid dan pepsin ini yang sepatutnya bertindak ke atas makanan seperti daging sebaliknya merosakkan permukaan perut dengan cara menghadamkan atau mencerna permuakaan perut yang juga adalah daging. Apabila permukaan perut terhakis asid akan menembusi lapisan pertahanan perut dan mengakibatkan hakisan atau kecederaan itu membesar dan akhirnya menjadi ulser. 

Masalah Gastrik boleh diatasi dengan Vitamin Shaklee.. Bagaimana Vitamin Shaklee dapat membantu ??ESP

ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.

Selain ESP, anda juga mengambil tambahan supplemen Ostematrix dan Peppermint Ginger Plus untuk merawat masalah gastrik.


 
Ostematrix 

Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid di dalam perut.

Peppermint Ginger Plus

Shaklee Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.


Testimoni pengguna :Sekiranya anda sudah lama menderita dengan masalah gastrik, berilah peluang kepada diri anda untuk menikmati mutu dan tahap kesihatan yang lebih baik dengan rangkaian produk Shaklee. Tak salah untuk mencubakan..

Jika anda ingin dapatkan Vitamin Shaklee untuk masalah Gastrik , anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe


You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK