1001 KHASIAT ESP

Esp untuk Ibu Hamil

12:00 PM

Bagi ibu hamil, pengambilan protien yang mencukupi adalah sangat penting. Mengapa ESP untuk Ibu hamil ? Esp Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.


5 SEBAB IBU HAMIL MEMERLUKAN ESP

1. PEMBEKAL TENAGA SEGERA

Esp sebagai pembekal tenaga segera especially ibu hamil . Ibu hamil memerlukan protien yang terbaik sebagai pembekal tenaga untuk melakukan kerja seharian. ESP merupakan Protien Non GMO. So sangat sesuai untuk ibu hamil sentiasa tenaga dan cergas.

2. MEMBANTU PERTUMBUHAN FETUS DALAM RAHIM

Dalam fasa kehamilan, fetus akan membentuk organ baru seperti janting, kaki, ginjal san sebagainya. Dengan setiap pembentukan organ memerlukan protien untuk membina sel seterusnya pembentukan organ dan anggota badan yg lain. Sekiranya ibu hamil kekurangan protien, pembentukan sel akan terbantut dan tidak sempurna. Berkemungkinan bayi yg akan dilahirkan menghadapi masalah selepas bersalin

3. MEMAKSIMAKAN PENYERAPAN VITAMIN

Sel-sel dalam badan akan menyerap zat dan nutrisi dalam badan supaya dapat manfaat drpd pemakanan kita, dimana sel yang sihat sahaja akan menyerap zat dan nutrisi. Sekiranya sel-sel badan lemah, maka ia tidak dapat menyerap sat dan nutrisi.

4. MENGAWAL DIABETES SEMASA HAMIL

Esp merupakan GI ( Index Glisemik) yang rendah, yang sangat sesuai mengawal gula dalam darah terumata ibu hamil yang mengidap diabetes. Memberi tenaga pada masa yang sama, kalori yang dibekalkan mencukupi dan rendah gula. Esp juga membantu memberi rasa kenyang yg lama

5. PEMBEKAL PROTEIN

Esp pembekal protien tulen. Dan anda akan di maklumkan tentang cara menyediakan ESP tanpa merosakkan protein dalam ESPLebih banyak lagi Testimoni Esp di sini.

Ibu hamil diluar sana.. nak dapatkan Esp sebagai sumber protien terbaik buat anda dan bayi anda ?? Jangan ragu-ragu lagi..  

Jika anda ada sebarang pertanyaan dan Order  boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe

You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK