1001 KHASIAT ESP

Atasi masalah Rambut gugur dengan Vitamin Shaklee

8:30 AM

Masalah rambut gugur sering menghantui kita sama ada lelaki atau wanita. Rambut normal mengalami keguguran di antara 80 hingga 100 helai setiap hari, namun jika lebih daripada jumlah itu, keguguran rambut dianggap membimbangkan. - See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/Mengatasimasalahrambutgugur/Article#sthash.h1y4rHGr.dpuf
Masalah rambut gugur bukan sahaja di alami oleh para wanita dan ibu-ibu yang baru bersalin malah kaum lelaki pun tidak dapat lari dari masalah rambut gugur ini.  Rambut normal biasanya mengalami keguguran 80-100 helai setiap hari, namun jika lebih daripada itu, keguguran rambut diangggap kembimbangan


Punca rambut gugur

Masalah rambut gugur sering menghantui kita sama ada lelaki atau wanita. Rambut normal mengalami keguguran di antara 80 hingga 100 helai setiap hari, namun jika lebih daripada jumlah itu, keguguran rambut dianggap membimbangkan. - See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/Mengatasimasalahrambutgugur/Article#sthash.h1y4rHGr.dpuf
Masalah rambut gugur sering menghantui kita sama ada lelaki atau wanita. Rambut normal mengalami keguguran di antara 80 hingga 100 helai setiap hari, namun jika lebih daripada jumlah itu, keguguran rambut dianggap membimbangkan. - See more at: http://www2.hmetro.com.my/articles/Mengatasimasalahrambutgugur/Article#sthash.h1y4rHGr.dpuf
Sebelum itu jom kita lihat apakah punca rambut gugur terjadi. Antaranya ialah :-

1) Stress atau tekanan – Rambut gugur sering dialami oleh mereka yang bekerja menggunakan mental kerana mereka mudah mendapat tekanan di tempat kerja.

2) Pemakanan harian – Bahan pengawet/MSG yang banyak terkandung dalam makanan di restoran/ kedai makan atau fast-food boleh menyebabkan masalah keguguran rambut. Bak kata mak saya dulu2.. makanla jajan(cekedis) selalu.. nanti botak kepala.. maka betul lah kan..hehe

3) Hormon – Hormon juga mainkan peranan yang biasa dialami oleh ibu lepas bersalin kerana hormon mereka tidak stabil waktu ini

4) Penjagaan rambut yang tidak sempurna – Jika nak rambut sihat, pastikan anda menggunakan syampu yang bersesuaian. Gunakan sikat yang bersih kerana sikat yang kotor dan banyak habuk akan merosakkan akar rambut. Penggunaan minyak rambut/ conditioner juga penting untuk memastikan rambut kita lembab agar akar rambut sihat dan tak mudah rapuh.
 

Cara mengatasi masalah rambut gugur

Ibu bersalin tidak boleh menghentikan makanan yang berkhasiat dan kaya dengan protien dan zat besi selain deripada vitamin pra natal

Penggunaan wiq harus dihindari kerana ia membuatkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik dan merosakkan folikel rambut

Berjumpa doktor sekiranya keguguran ranbut sangat serius terutama terdapat gejala lain kerana ia mungkin petanda penyakit postpartum thyriiditis

Tukar kepada syampoo yang lebih organik dan kurang bahan kimia, sebaiknya gunakan perapi daripada sumber yang sama

Pengambilan nutrisi yang lengkap supaya rambut mendapat zat daripada pemakanan 

Tidur dan rehat yang cukup serta jauhi stress.

Atasinya  masalah rambut gugur dengan mudah dengan pengambilan Vitamin Shaklee..


Punca rambut gugur


Revitalizing  Shampoo dan Lightweight Conditioner dari Prosante Hair Care untuk rambut yang lebih sihat bersih dan mudah diurus.  Hanya yang SEMULAJADI. Tidak mengandungi bahan kimia yang boleh menyebabkan kanser seperti paraben, SLF, SLS dan lain-lain.

B- Complex  – Inositol, salah satu vitamin B, membantu pertumbuhan rambut. B12 pula adalah satu lagi vitamin B yang menghalang keguguran rambut kerana B12 merupakan komponen rambut itu sendiri. 

Zinc – berfungsi untuk mengawal hormon dalam badan dan membantu penyelenggaraan kelenjar minyak yang dirembeskan pada kulit kepala. Zink juga berupaya mempercepatkan luka sembut, sebab itu zink terdapat dalam Set Bersalin Shaklee

Punca rambut gugur


Jom kita lihat pula testimoni pengguna Set rambut gugur Shaklee ni :

Punca rambut gugur

Punca rambut gugur

Jika kekurangan budjet, memadai hanya mengambil Esp dan Zink sahaja. Tapi kalau ada bajet lebih tu, bolehlah amik 1 set.. penggunaannya pun lama lebih dari sebulan..
Lagipun rambutkan mahkota wanita...


Jika anda ingin dapatkan Set Rambut gugur dari Shaklee, anda boleh hubungi saya melalui

. Facebook : Junaidah Marni ( Sila add friend dahulu ya )

. Sms / call/ whatsapp:  016-2202565 
. Pages Facebook : SIHATNutrisiShoppe




You Might Also Like

0 comments

LIKE US ON FACEBOOK